nlc.hu
Szabadidő

Sztárok meglepő diplomával

Villamosmérnök, asztrofizikus, pszichológus – Sztárok meglepő diplomával

Bár a szórakoztatóiparban csináltak világraszóló karriert, a most következő sztárok egészen más jellegű szakmákhoz is magas szinten értenek.

Rebel Wilson

Rebel Wilson a filmvásznon komikaként brillíroz, ám van egy kimondottan komoly oldala is. A színésznő ugyanis jogi diplomával rendelkezik, melyet ráadásul nem is akárhol, hanem az Ausztrália Harvardjaként emlegetett Új-Dél-Walesi Egyetemen szerzett.

Rebel Wilson

Rebel Wilson (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Brian May

Brian May, a Queen gitárosa már középiskolában is zenélt, azonban ezzel párhuzamosan a fizika és a matematika is nagyon érdekelte. Az Imperial Főiskolán tanult tovább, ahol 1978-ban fizikusként diplomázott. A PhD-fokozat megszerzéséhez szükséges tudományos munkát 1971-ben kezdte meg, ám “közbejött” a Queen-nel befutott karrier. Végül 2007-ben asztrofizikusként szerezte meg a tudományos fokozatot.

Brian May

Brian May (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Natalie Portman

Bár már tiniként szuperprodukciókban szerepelt, Natalie Portman ettől még nem hanyagolta el a tanulmányait. 17 éves volt, amikor eljátszotta Padmé Amidala szerepét a Star Wars: Baljós árnyak című filmben, a premieren azonban nem jelent meg, mivel épp az érettségijére készült. Filmes karrierjével párhuzamosan a Harvard Egyetemen tanult tovább, ahol pszichológiából szerzett diplomát. 

Natalie Portman

Natalie Portman (Fotó: Robyn Beck / AFP)

Hugh Laurie

Hugh Laurie a családi hagyományokat követve tanult tovább a Cambridge-ben, ahol régészetet valamint antropológiát hallgatott, illetve társadalmi antropológiára szakosodott és a diplomát is megszerezte. A főiskolai évek alatt csatlakozott a Cambridge Footlights nevű színjátszó csapathoz, ahol megismerkedett többek között Emma Thompsonnal, valamint  Stephen Fry-jal. Utóbbival alapították a Fry and Laurie duót, mellyel aztán jelentős sikereket arattak a nyolcvanas-kilencvenes években. 1989 és 1995 között tévésorozat is készült velük.

Hugh Laurie

Hugh Laurie (Fotó: Dave J Hogan/Getty Images)

Mayim Bialik

Mayim Bialik az Agymenőkben a tudós lányt, Amy-t alakítja, ez azonban nem csak szerep. A színésznőt felvették több világhírű egyetemre, így a Harvardra és a Yale-re is, végül a Kaliforniai Egyetemre ment, ahol neurológusként szerzett diplomát. Tanulmányai során kiemelten foglalkozott az obszesszív-kompulzív rendellenesség kutatásával.

Mayim Bialik

Mayim Bialik (Fotó: Image Press Agency/NurPhoto)

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson kiemelkedő tanulmányi eredménnyel végezte a középiskolát, így simán felvették a Newcastle-i Egyetemre, ahol villamosmérnöknek tanult. 1975-től a tanulmányait Oxfordban folytatta, ahol diplomát is szerzett. A doktorátust is célba vette, el is kezdett dolgozni a disszertációján, ám végül ezt végül feladta, és inkább a színészetre koncentrált.

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson (Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

Lisa Kudrow

Miközben a legismertebb általa alakított karakter, a Jóbarátok Phoebe-je nem épp a legélesebb kés a fiókban, Lisa Kudrow kifejezetten okos és művelt nő. 1985-ben a New York-i Vassar Főiskola biológia szakán diplomázott, majd színészi karrierje előtt 8 évig orvos édesapja kutatócsapatában dolgozott.

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher az ikertestvére, Michael szívbetegségének gyógymódját szerette volna megtalálni, ezért iratkozott be 1996-ban az Iowai Egyetem biomechanikai mérnök szakára. A tanulás mellett, hogy pénzhez jusson, egy gabonaüzemben dolgozott és a vérplazmáját is eladta. 1998-ban aztán egy modellügynök az egyetemen keresett új arcokat, innen indult Kutcher modellkarrierje, mely aztán a filmiparba vezetett.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher (Fotó: John Shearer/WireImage)

Ők sem hétköznapi diplomások

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top