nlc.hu
Szabadidő

3 pazar túraútvonal Magyarországon

3 pazar túraútvonal Magyarországon, ha inkább a természetben hűsölnél

Hőségben nemcsak a vízpart segíthet a hűsölésben, hanem egy jó kirándulás is a természet lágy ölén.
3 túraútvonal, amit ki kell próbálni

Ajánlunk három olyan hegyet, amire fel lehet akár gyerekkel is mászni úgy, hogy nem kell megszakadni, és érdekes látnivalók várnak túra közben. Egyik sincs messze Budapesttől, egy hétvégét érdemes rászánni, ha már meguntad a strandon heverészést.

Palóc Olimposz

A Palóc Olimposz a Karancs hegyen található, amitől nem kell megijedni, egy nap alatt bejárható, és bár a csúcsra azért kapaszkodni kell, cserébe viszont rövid szakaszok csak az igazán izzasztó részek. Budapesttől nagyjából olyan távolságra van, mint a Mátra, lankás tájakon túrázhatunk, úgyhogy nagyobb gyerekekkel is remek választás. A tetején lévő kilátóban pazar látvány vár, érdemes ellátogatni ide.

Lófingató-hegy

A vicces nevű Lófingató-hegy a kisebb gyerekek kedvence lesz, de nemcsak a neve, hanem a látnivalók miatt is. A Bicskéhez közeli településről, Óbarokból indulhatsz meghódítani a hegyet, ahol lankákon sétálhatsz és gyönyörködhetsz a fehér dolomitszoklákban. A gyerekek azért is különösen szeretni fogják ezt a túrát, mert a hegy tetején két háborús bunker és egy sziklatetős kilátó is található.

Bélkő-hegy

A Bükkben egy igazi holdbéli tájra bukkanhatsz, ha eltúrázol a Bélkő-hegyre. Persze szó sincs arról, hogy lehozták volna ide a Holdat, csak egy régi bánya néz úgy ki, mint egy kősivatag hatalmas sziklafalakkal körülvéve. Nagyobb gyerekekkel is nekiindulhatsz, bár néhol meredekebb szakaszok is vannak a túra során, de a kamaszok már bírják a terhelést, és megéri az egyik legérdekesebb magyar hegyet megmutatni nekik.

Ide is menj túrázni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top