nlc.hu
Szabadidő

Per a Stranger Things és a Netflix ellen

Plágium miatt perelik a Stranger Things alkotóit

Nem csupán a Stranger Things alkotóit, hanem a népszerű sorozatot bemutató platformot, a Netflixet is beperelték, mert állítólag a produkció több elemét is egy le nem forgatott film, a Totem forgatókönyvéből vették.
Stranger Things - Fotó: Getty

A Netflixen 2016-ban bemutatkozó, 80-as években játszódó sorozatot valószínűleg keveseknek kell bemutatni, miután a Stranger Things mára a videómegosztó egyik legnépszerűbb szériájává vált. A Duffer-testvérek műve és maga a Netflix is komoly peres eljárásnak néz most elébe, miután az Irish Rover Entertainment nevű gyártócég plágiummal, azaz lopással vádolja őket.

A felperes azt állítja, hogy a Stranger Things alkotói a Totem című film forgatókönyvéből vettek át több elemek. Többek közt:

  • a történet főbb fordulatait
  • a karaktereket
  • a 80-as évekbeli hátteret
  • konkrét párbeszédeket

Az Irish Rover Entertainment azt is mondja, hogy a Stranger Things koncepciós művésze, Aaron Sims vihette el ezeket az ötleteket Dufferéknek. A férfi ugyanis korábban a Totemet jegyző Jeffrey Kennedy írótársa volt.

A Totem egyébként azóta sem forgott le, lényegében máig egy forgatókönyv, amely arról szól, hogy egy szuperképességekkel bíró kislány egy másik dimenzió szörnyeivel harcol a barátai segítségével.

Az ügyben a kaliforniai bíróság fog ítéletet hozni.

(via)

Még több aktuális hírünk a Stranger Things háza tájáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top