nlc.hu
Szabadidő

A '80-as évek legjobb dalai

Ezek voltak a ‘80-as évek nyarainak legjobb dalai

A ‘80-as évek zenéiből szörnyen nehéz a választás, mert minden dal újabb és újabb emléket idéz.
Te milyen zenékre táncoltál a nyolcvanas évekeben?

A ‘80-as évek az MTV csodálatos kora volt, amikor már egyre jobb klipeket hoztak össze az előadók, hogy lehetőleg őket játssza a Music Television naponta százszor. Ráadásul a filmekben is egyre több olyan zenét használtak, amiből sláger lett, így nem is lehet nagyon szétválasztani a zene- és filmipart, ha a ‘80-as évek népszerű zenéiről beszélünk. Álljon itt öt olyan szám, ami elérte az első helyet a nyári toplistákon a ‘80-as években.

Peter Gabriel: Sledgehammer

Peter Gabriel nemcsak zeneileg, hanem a klipjeiben is nagy újító volt. A Sledgehammer 1986 nyarán került a toplisták élére.

Eurythmics: Sweet Dreams (Are Made of This)

Egyrészt imádtuk az énekesnő rövid haját a klipben, ami az Sweet Dreams című albumról való. Ezzel a számmal teljesen levették a fél világot a lábáról.

Michael Sembello: Maniac

A Flashdance ikonikus zenéjévé vált a megjelenése és első sikerei óta a Maniac című szám, aminek a klipjét főleg a tini fiúk imádták, mert hosszú másodpercekig látható benne a főszereplő hölgy fedetlen combja.

Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)

Az 1987. nyarán megjelent Whitney Houston dal felrobbantotta a toplistákat, azóta pedig nem lankad körülötte a lelkesedés, például 2012-ben a Glee című sorozatban egy egész epizódot szántak Whitney dalának.

Madonna: Papa Don’t Preach

Madonna tabudöntögető dala ‘86-os megjelenése után azonnal tartolt a toplistákon, még úgy is, hogy tömegek háborodtak fel a Papa Don’t Preach című számon. Sőt, még II. János Pál pápa is felszólította a követőit, hogy bojkottálják Madonna ‘87-es olaszországi koncertjét emiatt a dal miatt.

Kiemelt kép: Unsplash

Zenéljünk tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top