Szabadidő

Időjárás: vasárnapra tér vissza az igazi nyár

Két esősebb napot kell kibírni és visszajön a hamisítatlan nyári időjárás.

A szerda hajnalban a térségbe érkezett hidegfront szombat estig alakítja Magyarország időjárását – írja az Időkép. A meteorológiai oldal előrejelzése szerint péntek délután még komolyabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúlon, majd szombaton az ország keleti részén is. Vasárnap viszont már napos nyári időt tapasztalunk majd. 

A hidegfront itt persze inkább csak a meteorológiai jelenség megnevezése, mivel a hőmérséklet így is 25-30 fok körül alakul majd, egyedül szombaton lehet egy picit hűvösebb, a csapadék által érintett területeken. 

Csütörtökön is előfordulhatnak zivatarok, főleg az ország déli részein, ahol a felhőszakadás miatt akár 20-40 mm csapadék is eshet. 

Vasárnapra visszatér az igazi nyári időjárás

A nyárias, napos meleg idő jövő hét elején is folytatódik (Fotó: Getty Images)

A péntek is napsütéssel indul, de a nap folyamán fokozatosan megérkezik nyugat felől a hidegfront újabb hulláma, amelynek hatására a Dunántúlon kiadósabb záporok, zivatarok alaklulhatnak ki, ezek kora estére elérhetik Budapest térségét és a Duna vonalát is. Az ország délnyugati részein heves zivatarok lehetnek, nagyobb méretű jéggel, felhőszakadással és szélviharral.

Szombatra már inkább csak a keleti területeken kell csapadékra számítani, a Dunántúlon pedig északi-északnyugati szélre. Vasárnap számottevő csapadék nem várható, sok lesz a napsütés, hamisítatlan nyári strandidőre készülhetünk, a legtöbb helyen 30 fok körüli hőmérsékleti maximumokkal. A nyárias napok a jövő hét első napjaiban is folytatódnak.

További cikkeink az időjárás és a meteorológia témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top