Szabadidő

Magyar film versenyezhet a Velencei Filmfesztiválon

Horvát Lili második nagyjátékfilmjét, a Felkészülés egy meghatározatlan ideig tartó együttlétre című mozit beválogatták a Velencei Filmfesztivál Venice Days nevű versenyprogramjába.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film lesz az első magyar film a kísérletező, merész filmeket összegyűjtő Venice Days program történetében, ahol korábban olyan rendezők mutatkozhattak már be a világnak, mint Denis Villeneuve a Felperzselt földdel vagy Jan Komasa a Corpus Christivel. A Velencei Filmfesztivál lesz az első nagy nemzetközi kulturális esemény, amit megrendeznek a koronavírus kora tavaszi tombolása óta, és idén szeptember 2. és 12. tartják.

Stork Natasa a Felkészülés egy meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben (fotó: Mozinet)

Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben (fotó: Mozinet)

A film a Szerdai gyerekkel ismertté vált Horvát Lili második nagyjátékfilmje, ami nem sokkal a velencei premier után, szeptember 24-én már a hazai mozikban is látható lesz a Mozinet Kft. forgalmazásában. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

“Márta titokzatos és hipnotikus belső utazása magával ragadott bennünket. Horvát Lili nagyon kifinomult és érzelmes módon ábrázolja a női pszichét és annak rejtekútjait”

– indokolta döntését Gaia Furrer, a Venice Days művészeti vezetője.

“A Felkészülés… számomra elsősorban a szerelem projektív természetéről szóló személyes történet. A film a szerelmet az őrülettől elválasztó, nyugtalanítóan homályos határsávban játszódik. Mennyiben építjük önmagunkban a szerelmi történeteket? Meddig tart a vágyott valóság és hol kezdődik a realitás? Mennyire másképpen megélhető két ember számára ugyanaz a szerelem?”

– fogalmazott filmjéről a rendező. A 354 millió forintos támogatással létrejött film főszerepében Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.

Olvasnál még a Velencei Filmfesztiválról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top