nlc.hu
Sztárok

Tilda Swinton Velencei Filmfesztivál életműdíj

Tilda Swintont életműdíjjal tüntetik ki

Tilda Swinton skót színésznő és Ann Hui hongkongi rendező munkásságát is Arany Oroszlán-életműdíjjal ismerik el a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Ezt hétfőn maguk a rangos európai filmfesztivál szervezői jelentették be.
Tilda Swinton- Fotó: Getty

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált a tervek szerint szeptember 2. és 12. között rendezik meg, a versenyprogramot pedig jövő héten hozzák nyilvánosságra. Ám azt már most lehet tudni, hogy kiknek adják át az ősz eleji ceremónián a fesztivál rangos életműdíjait.

Az Oscar-díjjal kitüntetett Tilda Swintont korunk egyik legeredetibb és legerőteljesebb színésznőjének tartják, többek között azért kapja ő a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán-életműdíját.

A 73 éves An Hui korunk egyik legjellegzetesebb ázsiai filmkészítője, akinek munkássága több mint négy évtizedet ölel fel minden filmműfaj területén. Az 1970-80-as évek hongkongi filmjeit forradalmasító újhullám egyik vezető egyénisége – indokolta a Velencei Biennále igazgatótanácsának a döntését Alberto Barbera, a filmfesztivál igazgatója.

“Különös alázattal tölt el, hogy ilyen megtiszteltetésben részesítenek” – mondta el az újságíróknak az 59 éves Tilda Swinton a díj apropóján. Ann Hui kijelentette, számára is rendkívül megtisztelő az életműdíj, és reményét fejezte ki, hogy minden hamarosan jóra fordul a világban, és mindenki olyan boldognak érezheti magát, mint, amilyen boldog ő az díj hírére.

(Via MTI)

Ilyen volt a legutóbbi Velencei Filmfesztivál: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top