nlc.hu
Szabadidő
4 mesebeli magyar falu

4 mesebeli magyar falu, ahova el kell jutni egyszer az életben

Ha már itthon nyaralunk, kerüljük el a forgalmas helyeket, és inkább kutassuk fel a kincseket rejtő magyar falvakat.
Fedezd fel a magyar falvakat!

Idén nyáron nem utazgatunk külföldre, épp itt az ideje, hogy felfedezzük magunknak Magyarországot a népszerű turista célpontokon túl is. Négy olyan kis falut mutatunk, ahol elvarázsol mindenkit a hangulat és a történelemről mesélő kis utcák.

Jósvafő

Miskolctól nem messze az Északi-középhegységben, az Aggteleki Nemzeti Park területén bújik meg Jósvafő, amiről már 1272-ből is maradtak fenn írások. A nevét onnan kapta, hogy a Jósva-patak forrásánál épült. Szokták rá azt is mondani, hogy ennek a falunak lelke van, a legtöbb turistát azonban a jósvafői tengerszem vonzza magához, nem véletlenül, mert páratlan látvány.

Velem

Egy igazi kincs Velem a Kőszegi-hegység lábánál, melynek tényleg mesebeli hangulata van. Aki ide elmegy, csodaországban érzi magát, annyira elbűvölő ez a falu. A műemlék malomépületet ne hagyjátok ki a látnivalók közül!

Döbrönte

Döbrönte az a bakonyi falu, amit minden természetkedvelőnek látni kell. Mivel a Bakony ölelésében fekszik, a túrázók, kirándulást kedvelők elsődleges célpontja lehet ezen a nyáron. Ha pedig már erre jársz, ne hagyd ki a szomszédos falut, Gannát, ami egy gyöngyszem a csodálatos parasztházaival.

Géderlak

Géderlakon az utcák tavasztól őszig virágba borulva állnak, annyira, hogy 2002-ben elnyerte az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén az aranyérmet, úgyhogy mindenképp látni kell. Ha pedig nem a virágok miatt, akkor a halásztóért érdemes elmenni ide, hogy hűsöljetek a nagy melegben a partján.

Kiemelt kép: Unsplash

Nézz körül Magyarországon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top