Valentin-nap

5 szuper romantikus, de nem elcsépelt úti cél

Velencébe utazni a szerelmünkkel szép, de nem a legeredetibb dolog. Mutatunk 5 olyan úti célt, melyet még nem árasztott el a szerelmes turisták hada.

Egy utazással lepnéd meg életed párját Valentin-napon? Az olyan klisés úti célok, mint Velence vagy Prága helyett ugyanakkor választhatsz egy fokkal kevésbé felfedezett helyet is. A most következő városoknak, szigeteknek épp az adja a báját, hogy még nem árasztotta el őket a turisták özöne. Ráadásul mind simán felveszik a versenyt az egyébként népszerű célpontokkal is. Íme: 

1. Velence helyett: Bologna

Ömer Kavala (@kavalaomer) által megosztott bejegyzés,

Olaszországban nem csak Velencében művelik mesteri szinten a romantika művészetét: ott van például Bologna, félúton Firenze és Velence között. Gyönyörű, kupolákkal tarkított panorámát és hangulatos utcácskákat itt is találhatunk.

2. Brugge helyett: Göteborg

Göteborg/Gothenburg (@goteborgcom) által megosztott bejegyzés,

Bruggét joggal emlegetik Észak Velencéjeként. És nem csak azért, mert hasonlóan varázslatos, hanem mert majdnem ugyanannyira zsúfolt is! Ha északra vágyunk, látogassunk el inkább Göteborgba, ahol nemcsak a várossal, hanem a környező svéd vidékkel is szerelembe esünk majd.

3. Prága helyett: Riga

Silvija Lapinskaitė (@lsilvija) által megosztott bejegyzés,

Lettország ékszerdoboza, Riga csak annyiban marad el Prágától, hogy kevesebben ismerik. Az atmoszférája viszont legalább olyan romantikus!

4. Szantorini helyett: Szifnosz

Greece | Hellas | Travel (@reasonstovisitgreece) által megosztott bejegyzés,

A hamisítatlan, kék-fehér templomos görög hangulatot nem csak Szantorinin találhatjuk meg: ott van például Szifnosz, egy kevésbé ismert, ám ugyanolyan bájos kis sziget, ahol sokkal több felfedezetlen öblöt és falvat látogathatunk meg.

5. Bali helyett: Srí Lanka

Sri Lanka (@wonderlust.srilanka) által megosztott bejegyzés,

Bali a szerelmesek megkerülhetetlen úti célja, de ha nem szeretnénk másokkal vegyülni, válasszuk inkább Srí Lankát! Lenyűgöző természeti látványosságokból és paradicsomi strandokból itt sem szenvedünk hiányt – maximum egy kicsit kevesebb turistával találkozunk majd. 

Kiemelt kép: illusztráció, Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top