Szabadidő

Koronavírus: marad a szigor, minden fesztivál elmarad

Fenntartja a kormány az eredetileg augusztus közepéig tervezett szabályozást, azaz utána sem lesz tömegrendezvény - közölte a miniszter.

Minden környező országban (meg a nem környezőkben is) érezhetően romlott a koronavírus-helyzet, Magyarországon pedig stagnál. Ez utóbbit így is kell tartani, ezért a kormány megtartja az eredetileg augusztus 15-ig tervezett szigorú szabályozást harározatlan ideig – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón az Operatív Törzs döntésére hivatkozva. Magyarország sikeresen kezelte a vírus, de a második hullám már elindult – fejtette ki. Utóbbit szeptember elejéig meg kell fékeznünk és el kell indítanunk a tanévet. Ezért tehát:

  • Augusztus 15. után sem szabad semmilyen fesztivált tartani;
  • A zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket közzéteszik, erre 5,2 milliárdos támogatást kapnak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől;
  • Az orvosok szeptember 17-től nem írhat fel telefonos kérésre e-receptet, de a rendkívüli indézkedések, amelyek beváltak, maradnak: a receptkiírás, felírás könnyítése hatályban marad szeptember 17 után is;
  • Az iskolákra vonatkozó szabályokat (tanárok tesztelése, stb.) most dolgozzák ki;
  • A nemzetközi utazásra vonatkozó szabályok most változatlanok.

Ami a tömegrendezvényeket illeti: szeptemberben térnek vissza arra, hogy lehet-e lazítani.

Forrás: hvg.hu

Kiemelt kép: Neményi Márton

További hírek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top