Szabadidő

Egyre biztonságosabbak az aquaparkjaink – mondják a fogyasztóvédők

Aquaparkokat és gyermektáborokat ellenőriztek a fogyasztóvédők a nyáron, komoly javulást tapasztaltak a biztonságban tavalyhoz képest.

Míg tavaly a 103 aquaparkokban ellenőrzött több mint 500 vízicsúszda, medencében kialakított vízi ösvény, kötélpálya, vízibicikli és vízi dodzsem közül nagyjából 32%-nál merültek fel kételyek a biztonságos használatot illetően, idén mindössze 55 eszköz nem felelt meg teljesen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak, ami mindössze 11%, vagyis jelentős javulás a tavalyi adathoz képest – írja az infostart.

Aquapark látogatók nélkül (fotó: Pixabay)

Aquapark látogatók nélkül (fotó: Pixabay)

A fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálata az eszközök biztonságosságát igazoló megfelelőségi tanúsítványokra és az adattáblákon feltüntetendő jelölésekre irányul, de kiterjed az üzemeltetési napló jogszerű vezetésére és a kezelő személyzet szükséges képesítési igazolásainak meglétére is. A hatóság összesen 22 eszköz további használatát tiltotta meg a hiányosságok pótlásáig. A fogyasztóvédelem nemcsak aquaparkokban, hanem gyermektáborokban is végzett ellenőrzéseket. A táborokban felállított 166 eszköz közel negyede, 23 százaléka nem felelt meg hiánytalanul az előírt üzemeltetési feltételeknek, közülük 15 eszköz további használatát tiltották meg.

Minden, amit tudni akartál az aquaparkokról, de nem volt kitől megkérdezned:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top