Szabadidő

Homokba írt S.O.S.-sel menekültek meg a hajótöröttek

Az amerikai és az ausztrál légierő sietett a bajba került hajósok segítségére.

Még vasárnap sikerült kimenteni azt a három mikronéziai tengerészt, akik a Csendes-óceán nyugati részén egy apró lakatlan szigeten ragadtak – írja a 444.hu. A hajósok egy szinte már klasszikusnak számító módszerrel próbálták felhívni magukra a figyelmet: a sziget egyik partján hatalmas S.O.S. feliratot írtak a homokba, ezt vették észre az amerikai és ausztrál légierő gépei. 

A tengerészek még múlt hét végén tűntek el, amikor kisméretű csónakjukból kifogyott az üzemanyag, így jó messzire sodródtak az eredetileg tervezett, 42 kilométeres útvonaluktól. Végül a Pikolet-szigeten tudtak kikötni, ahol vasárnapig várták a segítséget. 

Három matrózt mentettek ki egy lakatlan szigetről

Az ausztrál haditengerészet helikoptere a Pikolet-szigeten látható hatalmas S.O.S. felirat mellett (Fotó: Australian Department of Defence)

A mentőalakulatok szombaton indultak a keresésükrem, miután nem érkeztek meg az úti céljukhoz. A hatalmas feliratot több mint 200 kilométerrel távolabb vették észre. Az ausztrál haditengerészet egyik helikoptere le is tudott szállni a szigeten, ahol élelmiszerrel és innivalóval látták el a hajótörötteket. Ezután a mikronéziai parti őrség egyik hajóját küldték el értük, amely végül visszaszállította őket a civilizációba.

További cikkeink különleges szigetekről:

Lakatlan szigetről mentettek ki három tengerészt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top