nlc.hu
Szabadidő

Sakálfalka portyázott Fejér megyében

Sakálfalka portyázott Bölcske határában

Az emberektől alig öt méterre volt a nyolc aranysakál, amelyeket a Fejér megyei Bölcske határában vettek észre fényes nappal.
Aranysakál

Az aranysakál Baranyában, Somogyban és Bács-Kiskun megye területén ismert, de a napokban a Fejér megyei Bölcske és Nagykarácsony határában is megjelent, ahol nyolc, falkában közlekedő aranysakált láttak – írja a Duol.hu.

A sakálokat megpillantó Sitkei Gábor, a Bölcskei Tátorjános Vadászegyesület titkára azt mondta: teljesen sokkolta őket az aranysakálok megjelenése, főleg azért, mert ezek az állatok nappal nem szoktak mutatkozni, ráadásul tőlük öt méterre vonultak, nyugodtan sétáltak az ember közelében.

A vadászegyesület titkára elmondta, hogy a kilencvenes évek közepe óta egyre jobban elszaporodott az aranysakál Magyarországon. Ez szerinte azért baj, mert megjelenésével a vadon élő haszonállatok kerülnek veszélybe. Fácán, nyúl, de őz és vaddisznó is szerepel az aranysakál étlapján.

Az aranysakál könnyen felismerhető, kutyaszerű állat, ami méretében és kinézetében a farkas és a róka között helyezkedik el. Előfordulhat magányosan, de falkában is. Ha találkozunk vele inkább kerüljük el, ne felejtsük el, nem kutyus, hanem vadállat.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

Olvass még az itthon felbukkanó aranysakálokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top