nlc.hu
Szabadidő

Mezével tiltakozott a futó, nem kapott bronzérmet

A mezével tiltakozott egy futó Tatán, elfelejtették átadni neki a bronzérmet

Az egyik futónő azt állítja, a tatai szállodaépítés ellen tiltakozó pólója miatt nem vehette át a többi dobogóssal együtt a bronzérmet, amelyet végül a kitartó reklamálásának köszönhetően kapott meg.
Érmek a 37. Tatai Minimaraton és Félmaraton futóversenyen

A hétvégén minimaratont és félmaratont rendeztek Tatán, az egyik futó, Virág Brigitta pedig a tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda ellen tiltakozó mezben teljesítette a 21 kilométeres távot. Ám hiába lett harmadik a korosztályában, a bronzérmét nem vehette át akkor, amikor az első és a második helyezett.

Az Index vette észre a futó Facebook-posztját, amelyben a nő leírja, szerinte mi történt. Mivel online már látták az eredményeket, tudta, hogy a 35-39 évesek között harmadik lett. Ám nem hívták ki az eredményhirdetésre.

Virág Brigitta ezután reklamált a szervezőknél, de azt mondták neki, hogy nem szerepel a listán. Aztán az online eredmények megmutatása után kétszer is csak úgy a kezébe akarták nyomni a bronzérmet, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy felálljon a dobogóra.

„Ő nézte a listáját,s érdekes módon én nem szerepeltem rajta. De elfogadta az általunk bemutatott online (chipes) eredményt, s ő is ott akarta odaadni a bronzérmet. Én ekkor mondtam neki, hogy ne haragudjon, de én lefutottam 21K-t, valaki hibázott, s ő a második ember, aki csak úgy a kezembe akarja nyomni a bronzérmet. Én mondtam, nem. Szeretnék felállni a dobogóra! Nem én hibáztam”

– írta Virág Brigitta a Facebookon.

Végül a bronzérmét az összes kategória eredményének kihirdetése után vehette át a pódiumon. A nő szerint többüknek olyan érzésük volt, hogy az eset összefügg a szállodaépítés ellen tiltakozó, Stop Avalon! feliratú pólójával.

A szervezők a Facebookon visszautasították a vádakat, mint írják, az eseményen 146 díjat osztottak ki, és néhányan sajnálatos módon lemaradtak a listáról.

„Méltatlannak tartjuk és visszautasítjuk, hogy ezt a népszerű, évtizedek óta megszervezett tatai sporteseményt politikai kérdésekkel hozzák összefüggésbe, valamint, hogy a díjak átadóinak személyét, Tata Város Önkormányzat képviselő-testületének megjelent tagjait azzal vádolják, hogy hátrányosan megkülönböztetett bánásmódban részesítették azon versenyzőket, akik a szóban forgó feliratú pólót viselték. Ilyen jellegű támadás az elmúlt több, mint 3 évtizedben még sosem érte a szervező bizottságot, még akkor sem, amikor valaki adminisztrációs hiba miatt később vagy más módon vehette át a díját”

– írták közleményükben a futóverseny szervezői.

(Kiemelt kép: Facebook/37. Tatai Minimaraton és Félmaraton)

Még több érdekes futóverseny az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top