nlc.hu
Szabadidő

Depressziós aranyhal

Életében nem látott ilyen szomorú aranyhalat, ezért úgy döntött, megváltoztatja az életét

A nő annyi jót tett a depressziós aranyhallal, hogy most biztosan lehet legalább három kívánsága.

Egy évvel ezelőtt Lacey Scott egy helyi kisállat-kereskedésben járt, hogy vegyen néhány dolgot, amikor egy szomorú tekintett szegeződött rá. Fura ezt leírni, de az egyik akváriumban talán a világ legszomorúbb aranyhala nézett rá.

Megmentette a depressziós aranyhal életét.

Aranyhal. Fotó: Unsplash

„Nagyon stresszesnek tűnt” – mondta el Lacey a The Dodo-nak. Még a színe is megváltozott, és a szeme is nagyon fátyolosnak tűnt.

Kiderült, a hal már tízéves, egész életét mesterséges környezetben élte le. Ám Lacey által feléledt a remény: „Nem tudtam nem rá gondolni – mondja. – Nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy a hal, aki ilyen sokáig élt rabságban, utolsó napjait is az állatkereskedésben tölti majd.”

A nő meggyőzte az üzletet, hogy hazavihesse, és így is történt: otthon készített egy „kórházi” akváriumot a halnak, akit Monstrónak nevezett el. Naponta cserélte a vizét, minőségi haleledeleket adott neki, ám a depressziós hal eleinte nem mutatott érdeklődést se az evés, se a mozgás iránt. Lacey azonban nem adta fel, és lassan, de biztosan a helyzet változni kezdett.

Monsto szürke színe gyönyörű aranysárgára váltott, de mentálisan is megváltozott: egyre vidámabban lubickolt a vízben. Mire egészen jól lett, egy nagyobb akváriumba került, hogy még inkább növekedhessen.

„A legtöbb ember azt mondja, ez nem ugyanaz a hal, és őszintén, nem tudom őket hibáztatni. Én sem gondoltam volna, hogy így meg tud változni’ – mondja a nő, aki azt reméli, Monstonak még van pár éve élni, mint hal a vízben.

Az ő életük is megválozott

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top