nlc.hu
Szabadidő
Elolvadsz, ha meglátod az Állatkert két cuki sülbabáját

Elolvadsz, ha meglátod az Állatkert két cuki sülbabáját

Kis szerencsével már meg is nézhetik őket a látogatók.

Nem az indiai sülök a Fővárosi Állatkert egyetlen olyan lakói, akiknél éppen gyermekáldás van. Ahogy arról korábban itt írtunk már, az Állatkertben idén igazi baby boom van: a sörényes hangyászoktól a mókusmajomig, a prérikutyáktól a koronás darvakon keresztül a flamingókig szinte mindenki babázik. Nem is meglepő, hogy az idei apróságokról még egy cuki videó is készülhetett:

És bár az Állatkert rendszeresen be is számolt az új jövevényekről, a sülbabákról egész mostanáig csak kevés szó esett. Pedig kettő is cseperedik most az Állatkertben. Hogy mégis mit kell tudni róluk? Nos, azt egész biztosan, hogy bár a nevük nagyon hasonlít a sünökéhez, nem sok közük van hozzájuk. Azt leszámítva persze, hogy a sülök a sünökhöz hasonlóan tüskések.

Szupercuki sülbabák az Állatkertben

Szupercuki sülbabák az Állatkertben. Kép forrása: Fővárosi Állatkert / Bagosi Zoltán

A hasonlóságoknak azonban itt vége is szakad, a sülök ugyanis nem rovarevők, hanem rágcsálók. Általában összegömbölyödve, esetleg egymás hegyén-hátán szunyókálnak a keselyűkkel közös kifutójuk bal oldalának árnyas pihenőhelyén. Viszont ha épp nem így tesznek, akkor a szerencsés látogató akár meg is pillanthatja a két kis cuki, növendék sült.

Olvass még több állati sztorit az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top