Szabadidő

Robban a cukiságbomba a Fővárosi Állatkertben

A nagy mara kölykök cseperednek, őrület.

Ahogy azt a Fővárosi Állat- és Növénykert a honlapján írja, a rágcsálók közé tartozó nagy mara Dél-Amerikában őshonos. A látogatók szerint az állat a megjelenését tekintve első ránézésre olyan, mintha egy őzike, egy nyúl, egy kenguru és egy ugróegér törvénytelen gyereke lenne, de nem az: egyik állattal sincs igazán közeli rokonságban, hiszen a kenguru az erszényesek, az őz a párosujjú patások, a nyúl a nyúlalakúak, az ugróegér pedig a rágcsálók közé tartozik. 

A nagy maráknál is gyermekáldás volt! Tudjátok, milyen állat az a kis nagy mara? Hát a nagy mara gyereke! A Dél-Amerika...

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2020. augusztus 11., kedd

Az Állatkert szinte minden sarkában cseperedő kölyköket és fiókákat láthat a nagyközönség. A két kis nagy mara (haha!) már közel egyhónapos lehet, de mivel az első heteket nagyrészt a búvóhelyként szolgáló üregekben töltötték, most jött el az ideje annak, amikor már a látogatók is jól láthatják őket.

A nagy mara maga is rágcsáló, de az e rokonsági körbe sorolt mintegy kétezer faj közül a marák leginkább a tengerimalacokkal vannak közelebbi „atyafiságban”.

További cukiságbombák, vigyázat, robban!

Robban a cukiságbomba a Fővárosi Állatkertben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top