nlc.hu
Szabadidő
Cápa hátán lovagló férfi

Videó: hatalmas cápa hátán lovagolt egy szaúdi férfi

A nem mindennapi tengeri felvételen az látható, amint a férfi ráugrik egy hajóról a cetcápa hátára, majd onnan szeli a habokat.
Cetcápa - Fotó: Pixabay

A helyi média szerint a Vörös-tengeren játszódott le a jelenet, Szaúd-Arábia Yanbu nevű városának közelében, mikor egy szaúdi férfi egy hajóról a cápa hátára ugrik, és onnan úszik: tulajdonképpen viteti magát a tengerben a tekintélyes példánnyal. 

A felvételen látható jelenet hiába tűnik hajmeresztő manővernek, és osztották meg a videót a helyiek közül rengetegen teljes döbbenetben, a látszat ellenére az akár 12 méteresre is megnövő cetcápák egyáltalán nem veszélyesek. Sőt! Tekintélyes méretük ellenére rendkívül jámbor állatokról van szó, amelyek nem bántják az embereket. A cetcápa természete igencsak nyugodt, a fiatalabb példányok nem egyszer vidáman eljátszanak a búvárokkal.

A cetcápák lovaglása inkább azért problémás, mert az állatvédők és a tudósok érvei szerint mindez megzavarhatja a cetcápák viselkedését, arról nem is beszélve, hogy veszélyeztetett állatok, és pláne ritkán fordulnak elő a Vörös-tenger környékén.

(via)

Ettől független csak óvatosan a cápákkal: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top