nlc.hu
Szabadidő

Eric, az angolna edző lett

Eric, az angolna edzőként nyerne olimpiai érmet

Húsz évvel ezelőtt egy világ ismerte meg Ericet, az angolnát, aki most edzőként arra készül, hogy olimpiai érmet nyerjen a tanítványaival.
Eric Moussambani

Eric Moussambani nevét akkor ismerte meg a világ, amikor 2000-ben a sydney-i olimpián 100 méteres gyorsúszásban indult, és alig tudta leúszni a távot.

Eric, az angolna becenéven belopta magát a nézők szívébe, ő pedig egyre jobban megtanult úszni: 2004-re egy percet javított egyéni legjobbján.

Az egyenlítői-guineai úszót gyakran hívták különböző eseményekre, egy gálafutam erejéig a 2018-as budapesti úszó világkupán is részt vett.

Eric az olimpián találkozott először 50 méteres úszómedencével, mivel hazájában nem volt ilyen méretű medence. Egy 20 méteresben készült, illetve a tengerben és folyókban edzett.

Most ő az egyenlítői-guineai úszóválogatott edzője, és tanítványainak már két 50 méteres medence is a rendelkezésükre áll. Eric azt mondja, ha kijutnak az olimpiára, úszói nem fognak úgy megijedni, mint ő.

(Eurosport)

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Még több cikk Ericről, az angolnáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top