nlc.hu
Szabadidő

Hosszú Katinka Akadémia

Nem lesz Csillebércen Hosszú Katinka Akadémia

Valószínű még évekig kell várni a létesítmény átadására, ha egyáltalán elkészül valamikor.

A Népszava információi szerint egyelőre csak az biztos, hogy az eredetileg tervezett helyszínen el sem kezdődtek a világklasszis úszónő, Hosszú Katinka nevét viselő létesítmény, a Hosszú Katinka Akadémia építésének munkálatai.

Nem épül a Hosszú Katinka Sportakadémia

A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én.
MTI/Illyés Tibor

A lap szerint a Forbes által a legértékesebb celebnek nevezett úszónőnek eddig nem volt olyan kérése, ami ne teljesült volna: ingyenes uszodahasználatot kapott a klubjának a Duna Arénában (még olyan áron is, hogy egy másik legenda, Darnyi Tamás növendékei közben a műugró medencébe kényszerültek, amíg a vizes-világbajnokság előkészületei zajlottak és felújították az uszodákat), leváltották a vele konfliktusba kerülő, az úszószövetséget 23 évig irányító Gyárfás Tamást – sorolják. Most azonban eldőlt, hogy a csillebérci ifjúsági tábor helyén nem lesz Hosszú Katinka Sportakadémia, noha erre a célra 115,8 millió forintot biztosított a kabinet, ezért az összegért kellett volna fél év alatt elkészíteni a terveket a beruházással kapcsolatban, illetve összeállítani a projekt költségvetését még 2017 végén.

Az EMMI a lap megkeresésére azt írta:

Alapos műszaki előkészítést és vizsgálatot követően Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a Hosszú Katinka Akadémia nem Csillebércen valósul meg.

Mint írják, az új helyszín kiválasztása és felmérése jelenleg folyamatban van. A lap szerint egész biztosan évekig kell várni ennek a létesítménynek átadására, ha egyáltalán elkészül valamikor.

Szemezgetések Hosszú Katinka magánéletéből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top