Szabadidő

Milliókat kap vissza a pénztárosnő, aki utolsó fillérjeit egy vevőnek adta

Egy pénztáros megsajnálta a vevőjét. Az emberek pedig a pénztárost.

Az 58 éves Rita Burns egy houstoni üzletben dolgozik pénztárosként. Egyik nap egy ingatlanügynök, Rina Liou rohant be a boltba, hogy vegyen egy villanykörtét, mert a bemutatásra váró házban kiégett az egyik izzó. Viszont Rina elfelejtette magával vinni a pénztárcáját.

Képünk illusztráció Fotó: MTI / Kallos Bea

Képünk illusztráció (Fotó: MTI / Kallos Bea)

Ekkor azonban a pénztáros felajánlotta, hogy kifizeti  a számlát, igaz, mindössze 20 dollár (6 ezer forint) van a számláján. Végül a villanykörték 12 dollárba (3700 forint) kerültek, a pénztáros segítsége viszont annyira megindította a bajbajutott ingatlanost, hogy kiírta a történetet a Facebookra, onnan pedig egy lépés volt, hogy közösségi gyűjtés induljon a jószívű boltosnak.

15 ezer dollárt (4,7 millió forint) céloztak meg a gyűjtés résztvevői, a Foxnews híre szerint péntekre már csak pár száz dollár hiányzott. 

Rina, az ingatlanos azt mondta, nagyon megérintette a pénztáros önzetlen jó cselekedete és örül neki, hogy a járvány és a politikai széthúzás ellenére ekkora egységet mutattak az emberek és összedobtak egy csomó pénzt a boltosnak.

Még több jó cselekedet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top