Mindennapok

Szebb hely lenne a világ, ha több olyan ember lenne, mint ez a házaspár

Rászorulókon segítenek, egy szobával, meleg vízzel és kis étellel, hogy talpra tudjanak állni.

A londoni Actonban élő házaspár, Sara Nathan és Malcom Singer már a hatvanas éveikben járnak és elég üresnek érezték az életüket, miután az összes gyerekük kirepült a fészekből. Ezért arra gondoltak, segítenek másokon.

Olyan alapítványokat kerestek, amelyek a társadalomból kirekesztett csoportokat támogatnak, de nem találtak olyat, amelyik szimpatikus lett volna. Ezért barátaikkal maguk alapítottak egyet Refugees at Home néven. Olyanokon segítenek, akiknek ideiglenesen nincs hol lakniuk vagy zuhanyozniuk, éhesek, kell egy pár hónap amíg talpra állnak. Sok köztük a bevándorló, de akadnak olyanok is, akik egy válás miatt kerültek szorult helyzetbe, utcára. 

Kialakítottak egy szobát erre a célra, és már 20 embert láttak vendégül. Karácsonykor is nyitva áll az ajtó, Sara és férje a Metrónak elmondta, olyanok is jártak náluk, akik még sohasem ünnepeltek karácsonyt. Olyanok is vannak, akik más vallásúak, de ez sem okoz gondot, örülnek, hogy megismerik egymás hagyományait.

Az idei karácsonyra régi vendégeket is meghívtak, és nagy bulit szerveznek.

(via)

(Kiemelt kép: Refugees at Home)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top