Szabadidő

Fellélegezhet Miskolc, visszament az erdőbe a barnamedve

Nincs mitől tartaniuk a miskolciaknak, a város határában kiszúrt barnamedve visszament az erdőbe – közölte a Bükki Nemzeti Park. Azért csak tessék óvatosan kirándulni, a kutyákat pórázon sétáltatni, medvét meg inkább az állatkertben nézzünk. 

„Az elmúlt napokban Miskolc környékén észlelt fokozottan védett barnamedve előfordulásával kapcsolatosan tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a medve 2020.10.19-én este a Miskolc Őz utca feletti területen zárt erdőben tartózkodott, majd a Csanyik-völgy irányába elhagyta a lakott területet” – közölte a park igazgatósága. „Egyúttal felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a környéken, az erdőterületen történő tartózkodás szabályait betartva közlekedjenek! Az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében a környéken a kutyákat kizárólag pórázon sétáltassák!”

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei azt kérik, hogy amennyiben barnamedve nyomaira akadnak, tegyenek bejelentést a következő ügyeleti telefonszámon: +36 30 861-3808.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top