Szabadidő

Zeneipari COVID-válság és zöldebb fesztiválok (x)

Kiútkeresés a koronavírus okozta zeneipari válságból, újratervezés és még erősebb összefogás a célja a VIII. Music Hungary Konferenciának.

A magyar zeneipar szinte összes meghatározó szereplőjét soraiban tudó Music Hungary Szövetség idei konferenciáját november 9-10-én Veszprémben tartja meg, ahol minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresik a választ. Ez az év, bárhogy is nézzük a COVID éve: átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások, tiltások. Jó eséllyel fekete keretben szerepel majd a zenei szektor memoárjában.

Március óta folyamatosan kiutat keresve a koronavírus okozta, egyelőre beláthatatlan ideig tartó válságból a Szövetség a PricewaterhouseCoopers bevonásával hatástanulmányt készíttet a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának 5%-ra való csökkentéséről, melynek eredményét a Konferencián Szilágyi Dávid, a PwC vezető elemzője fogja ismertetni. Kiemelt vendég lesz Demeter Szilárd, a PIM elnöke és a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos is, akivel Weyer Balázs beszélget majd az elkészült ötéves tervről, további szerepvállalásáról és jövőbeni lehetőségekről.

Megnézem
Összes kép (4)

A meghívottak között lesz Neús Lopez a berlini Initiative Musiktól, illetve Ave Tölpt is a Music Estoniától, hogy külföldi példákat és gyakorlatokat megvizsgálva indulhasson el a szakmai párbeszéd. És bár az idei év, ahogy a Konferencia is, elsősorban a COVID-válság hatásairól fog szólni, nem feledkeznek meg a Veszprém-Balaton régió fenntarthatósági törekvéseiről és a fesztiválok zöldítéséről sem, melyhez szintén külföldi szakértőt is kérdeznek, Claire O’Neill az A Greener Festival társalapító igazgatója, a Green Events & Innovations Conference szervezője is beszél majd egy panelen.

fotó: Bán Attila

Fotó: Bán Attila

A Szövetség fontosnak tartja, hogy egy ilyen évben is összegyűljön a szakma, így a rendezvény továbbra is élőben, a járványügyi rendelkezéseket maradéktalanul betartva kerül megrendezésre a Hangvillában, Veszprémben, Európa 2023-as Kulturális Fővárosában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top