Szabadidő

Ők az első anya-lánya pilótapáros az utasszállító repülőgépek történetében

Suzy Garett pilóta, valamint elsőtisztje, Donna Garrett az első anya-lánya páros, akik együtt vezethetik egy nagy légitársaság utasszállító gépét.

A repülőgépek vezetése afféle családi hagyomány Garrettéknél, ugyanis nemcsak Suzy, a feleség és Donna, a lánya rendelkezik pilótaengedéllyel, hanem Suzy férje, Doug, valamint a fiuk, Mark is pilótaként dolgozik. Suzy volt az egyik első női pilóta, akit a SkyWest légitársaság szerződtetett az Egyesült Államokban, és lassan már harminc éve dolgozik a cégnél – írja a LadBible.

A Garrett pilótacsalád két női tagja (fotó: blog.skywest.com)

A Garrett pilótacsalád két női tagja (Fotó: blog.skywest.com)

Imádjuk a munkánkat. Ezt viszonylag ritkán láthatod más állások esetében. Egyik gyerekünk esetében sem úgy indult, hogy pilóta lesz, de amint körbenéztek más állásokban, úgy tűnt, hogy az irodákban dolgozók nem olyan boldogok, mint mi, és ez felnyitotta a szemüket

– mesélte Suzy, amihez a lánya annyit tett hozzá, hogy egész életében vonzott a repülés, és a szülei miatt választotta ezt a szakmát, mert átragadt rá a szenvedélyük és a szakma iránti alázatuk. Gyerekkorában rengeteget utazott a szüleivel, és felnőttként is ezt akarta folytatni. Donna úgy tartja, hogy a pilótamunka jó a nőknek a rugalmas időbeosztás miatt, így könnyen lehet mellette családja az embernek. További előny, hogy a munka stresszét itt az ember sosem viszi haza. Suzy rendkívül élvezi, hogy most a lányával repülhet, aki most már a SkyWest család tagja is.

Izgalmas történetek pilótákról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top