nlc.hu
Szabadidő

Tanaka Kane és az olimpiai láng

A világ legidősebb embere is viszi majd a lángot a 2021-es tokiói olimpián

Rengeteg eseményt tett tönkre a koronavírus-járvány, a könnyűzenei koncertektől kezdve a sportig, közte 2020-as tokiói olimpiát is. A MTI közlése szerint a japán szervezők most azt tervezik, hogy jövő májusban az ország, egyszersmind a világ legidősebb embere is viszi majd a 2021-re csúsztatott tokiói olimpia lángját.

A világ legidősebb embere, Tanaka Kane a 117-ik születésnapját ünnepli

Tanaka Kane a 117-edik születésnapját ünnepli (Fotó: Profimedia)

Tanaka Kane szereplését május 11-re tervezik, ekkor az asszony

118 éves és 129 napos lesz.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint Tanaka kerekesszéket fog használni, és gondozója kíséri, amikor bekapcsolódik a láng vitelébe Fukuoka prefektúrában.

Tanaka Kane 1903. január 2-án második gyerekként született egy kilencgyerekes családban. Jelenleg idősek otthonában él, fizikai állapota jó. Az olimpiai stafétában való részvételére vonatkozó végső döntés akkori egészségi állapotától és az adott nap időjárási viszonyaitól függ. Ha semmi se jön közbe, ő lesz a történelem legidősebb fáklyavivője. A sort jelenleg az idén áprilisban elhunyt Aida Mendes vezeti, aki 2016 júniusában, a riói olimpia előtt 107 esztendősen sétált a lánggal a brazíliai Macapában és gyújtotta meg a tüzet a városi ünnepségen.

Tanaka Kane két éve lett a világ legidősebb embere, amikor elhunyt a 117 éves Mijakó Csíjó.

Tokió 2020 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top