Szabadidő

40 ezer Covid-tesztet csináltak a Jurassic World 3 forgatásán

6-8 millió dollárral, vagyis több mint kétmilliárd forinttal dobták meg a Jurassic World: Dominion gyártási költségét a Covidos biztonsági intézkedések, ami önmagában egy kisebb, független film ára.

A hétvégén befejeződött a Jurassic World: Dominion forgatása, és ezzel ez a film lett az első Covid-érában forgatott nagy költségvetésű blockbuster, amit sikerült befejezni a jelenlegi járványügyi és biztonsági szabályok betartásával. A film eredeti költségvetése 165 millió dollár volt, amit a járványügyi szabályok betartása, a szereplők és a stáb megnövekvő hotelköltségei, és a forgatás során felhasznált 40 ezer darab Covid-gyorsteszt 6-8 millió dollárral, azaz több mint kétmilliárd forinttal dobott meg – írja az IndieWire.

Részlet a Jurassic World Netflixes animációs sorozatból (fotó: Profimédia)

Részlet a Jurassic World netflixes animációs sorozatból (Fotó: Profimédia)

A film bemutatóját a Universal stúdió 2021 nyarára ígéri, és azért is számít különleges darabnak, mert az új trilógia sztárjai, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett visszatérnek a régi trilógia arcai, Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum is. A forgatást még júliusban kezdték, ahol két orvosi állomást is felállítottak, ahol mérték a stábtagok testhőmérsékletét, és elvégezték a szükséges Covid-teszteket a jelen lévő orvosok és nővérek segítségével. A Pinewood stúdióban 1800 kihelyezett plakát emlékeztette a dolgozókat a biztonsági szabályokra, és 150 helyen volt felállítva kézfertőtlenítő. Az elvégzett 40 ezer tesztből 100 darab bizonyult pozitívnak: ezek egy része hamis pozitív volt, a másik része pedig többször tesztelt munkatársaktól jött, szóval ennél lényegesen kevesebb fertőzött akadt a stábban. A forgatás száz napot vett igénybe.

Dinoszauruszokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top