nlc.hu
Szabadidő
Péntektől módosul a BKK éjszakai menetrendje

Péntektől módosul a BKK éjszakai menetrendje

Ritkítják a járatokat.
Péntektől módosul a BKK éjszakai menetrendje

Az éjszakai járatok vonalán péntektől új menetrendet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az egészségügyi dolgozók a BKK járatain is újra díjmentesen utazhatnak, már megvásárolt bérletük árát pedig visszatérítik.

A BKK szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nappali közösségi közlekedési járatokat a kijárási korlátozásoktól függetlenül változatlan menetrenddel indítják, hogy azok is biztonsággal eljuthassanak a munkahelyükre és haza, akik nem 8 és 16, vagy 9 és 17 óra között dolgoznak. A BKK a következő időszakban kiemelten vizsgálja majd a járatok kihasználtságát és azt, hogy az alapján milyen intézkedéseket szükséges még megtennie.

Az éjszakai járatok közlekedése péntektől módosul.

Eszerint minden járat továbbra is közlekedik, új menetrendjük szerint azonban Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok, a külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az éjszakai járatok új menetrendje rövidesen elérhető lesz a BKK weboldalán.

Emlékeztettek, hogy a BKK járatai a járványügyi védekezésekkel összhangban már szeptember óta maximális kapacitással közlekednek és a reggeli időszakban a szokásosnál sűrűbb menetrend szerint indulnak, hosszabb idősávban, egészen reggel 9 óráig biztosítva a csúcsidei járatsűrűséget egyebek közt a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti villamosvonalakon, a budai fonódó villamoshálózaton, valamint a Rákóczi úti buszvonalakon.

A BKK azt is közölte, hogy változik a BKK jegy- és bérletpénztárainak nyitvatartása is: a pénztárak mindennap egységesen 5.30 és 19 óra között tartanak nyitva, kivéve a Corvin-negyednél található konténerépületben elhelyezett pénztárat, amely hétfőtől péntekig 6 és 18 óra között várja a vásárlókat. A BKK összes ügyfélközpontja 7 és 19 óra között tart nyitva. A Liszt Ferenc-repülőtéren található ügyfélközpontok viszont átmenetileg bezártak.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top