nlc.hu
Szabadidő

Koronavírus újrafertőződés a kosárlabda válogatottban

Néhány héten belül kétszer is újrafertőződhettek koronavírussal a kosárlabda-válogatottból

Három játékos fertőződött újra, miután pár hete egyszer már pozitív lett a tesztjük.

Néhány hét után három játékosa is újrafertőződött koronavírussal magyar férfi kosárlabda válogatottnak. Mindhárom játékos jól van, nincsenek tüneteik, ahogy az előző fertőzésnél sem voltak. Jelenleg az egész csapat karanténban van Ljubljanaban, a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén egy hotelben – számolt be róla az RTL Híradó.

A teszt szerint újra megfertőződött a kosárlabda válogtott néhány tagja koronavírussal

Fotó: Unsplash

A mostani adatok szerint az emberi szervezet a gyógyulás után legfeljebb ideig-óráig képes ellenállni a koronavírus újabb támadásának, épp ezért később újra megfertőződhetünk. Jelenleg úgy tudják egy esetleges fertőzés után az immunitás legfeljebb három és fél hónapig tart, de egyéni immunrendszer kérdése, hogy milyen hosszú immunitás fejlődik ki.

Állítólag az immunitás kifejlődésében a tünetek súlyossága is befolyásoló tényező abból a szempontból, hogy mennyi vírus termelődött az egyénben. A híradó által megkérdezett víruskutató szerint újrafertőződés koronavírussal rövid időn belül akkor lehetséges, ha az első fertőzésnél nem, vagy alig jelentkeztek tünetek, így nem alakult ki immunválasz a szervezetben.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top