nlc.hu
Szabadidő

Nevet vált egy osztrák falu, Fucking

Megválik trágár nevétől Fucking, az osztrák falu

Döntött a falugyűlés, elég volt vicceskedő turistákból és a kétes hírnévből, január elsejétől máshogy hívják majd a községet.

Ugyan a bajor határ közelében található Fucking település már több száz éve létezik – az első írásos feljegyzés a 11. századból származik –, sokáig nem nagyon tudtunk a létezéséről, az elmúlt években azonban az osztrák falucskának elég sok gondot okozott nevének angol jelentése, egy pár angol turistának és az internetnek köszönhetően a pajzán áthallás ugyanis világhírűvé tette a mindössze százfős községet.

A település lakóinak pedig egy idő után elege lett abból, hogy emberek százai özönlöttek a faluba, hogy illetlen pózokban fotózkodjanak a várostábláknál, illetve vicces kiegészítéseket biggyesszenek rájuk, esetleg ellopják őket. A legutóbbi falugyűlésen pedig megszavazták, hogy nevet változtatnak, és 2021. január elsejétől Fugging lesz a település neve.

Fucking várostábla

Rendszeresen ellopták Fucking várostábláját (Fotó: ALEXANDER KLEIN / AFP)

Szokatlan és fura településnevek a világ minden pontján vannak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top