nlc.hu
Szabadidő

A világ összes gyümölcsét végigkóstoló férfi

Íme az ember, aki a világ összes gyümölcsét végigkóstolja

Gyümölcs

Pablo Salvatierra nem magától választotta a gyümölcsalapú vegán életmódot: pikkelysömöre miatt nem volt más választása, mint a szigorú diéta. Kiderült ugyanis, hogy szinte semmi más nem marad meg a szervezetébe, a végére lesoványodott, az ágyát alig hagyta el. Mára azonban megszerette az étrendjét és elhatározta: ő lesz az első ember, aki a világ összes gyümölcsét megkóstolja – írja a Sokszínű Vidék. Az elmúlt négy évben, amíg a koronavírus-járvány haza nem kényszerítette Buenos Airesbe, 15 országban járt és közel 300 különböző gyümölcsöt kóstolt meg.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

◭Pablo Salvaterra◮ (@sweetconscience) által megosztott bejegyzés

A férfi kedvencei a piacok, ahol a termelő családok saját kezűleg szedett gyümölcseit kóstolhatja meg, köztük olyan – magyarra le sem fordított nevű – ritkaságokat, mint a fehércsoki-ízű hatalmas termés, de szereti az osztrigaíző és a kígyóbőrszerű gyümölcsöket is. Utazásait szerencsére Instagramon dokumentálja, ahol értékeli is a gyümölcsöket. A marang például “nemcsak olyan, mint a vanília és a fehér csokoládé, de az állaga a sűrített tejre hasonlít, ezért mennyei örömöt nyújt, ráadásul rendkívül könnyű kibontani és öröm, amikor egy-egy szelet elolvad a szádban”. Természetesen megírja azok történetét is, akikkel találkozik.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top