69 éves, komoly betegséggel küzd, de tele van tervekkel Phil Collins

nlc | 2020. December 02.
Phil Collinsnak súlyosbodó betegsége mellett komoly magánéleti problémákkal is meg kell küzdenie, ám így is rendületlenül próbál a Genesis visszatérő turnéjára.

Leromlott egészségi állapota dacára is elszántan készül a Genesis zenekar jövő évi visszatérésére Phil Collins. A brit zenekar még tavasszal jelentette be, hogy 13 év kihagyás után újra összeállnak egy koncertturné erejéig. A legendás zenészről 2007 óta tudható, hogy komoly hátproblémákkal küzd, amivel többször is műtötték, illetve betegsége következtében nagy szerelmével, a dobolással is végleg fel kellett hagynia. Az elmúlt években jellemzően már bottal járt, a koncertezésről azonban nem mondott le, a színpadon viszont általában ülve énekelt. A dobok mögött tavalyi szólóturnéján 19 éves fia, Nicholas helyettesítette és a tervek szerint ő játszik majd a hangszeren a 2021-es Genesis-koncerteken is.

Phil Collins karrierje kezdetén és napjainkban (Fotó: Getty Images/Profimedia)

Collins betegsége az elmúlt hónapokban sajnos tovább súlyosbodott, erről árulkodik az is, hogy immár nem csupán botra, de kerekesszékre is szüksége van. A visszatérő turné próbáira érkezve több alkalommal is készültek róla olyan lesifotók, melyeken látható, hogy a járművéből egy kerekesszékbe segítik.

A zenésznek az egészségügyi problémákon túl magánéleti gondokkal is meg kell küzdenie, melyek szintén igencsak megviselik. Harmadik feleségével, Orianne Cevey-vel, akivel 1999 és 2006 között voltak házasok és két közös gyermekük is van, 2015-ben jöttek össze újra és már az újraházasodást tervezték, kapcsolatuk azonban idén megint zátonyra futott. Olyannyira, hogy a nő a nyár végén feleségül ment egy másik férfihoz, ám Collinsszal közös, floridai otthonából annak ellenére sem hajlandó kiköltözni, hogy a zenész erre kérte. Mi több, új férjét is beköltöztette a házba. Collins végül kénytelen volt bíróságra vinni az ügyet, hogy kilakoltatási végzést szerezzen egykori neje ellen.

Phil Collins

A fiatal Phil Collins (Fotó: Angelo Deligio/Mondadori via Getty Images)

Phil Collins

A '80-as években (Fotó: Eric Robert/Sygma/Sygma via Getty Images)

Phil Collins

Egy 1988-as németországi koncerten (Fotó: Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

Phil Collins

A dobok mögött (Fotó: Ebet Roberts/Redferns)

Phil Collins

2004-ben a Wembley-ben (Fotó: Brian Rasic/Getty Images)

Phil Collins

2012 (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Phil Collins

A 2018-as 'Not Dead Yet' turnén (Fotó: Manny Carabel/Getty Images)

Phil Collins

2020 őszén (Fotó: Profimedia)

A kiszivárgott bírósági dokumentumok szerint Cevey magának követeli a floridai ingatlan értékének felét és igen csúnya vádakat fogalmazott meg a zenésszel szemben. Azt állítja, hogy a kapcsolatuk többek között azért ment tönkre, mert a zenész felhagyott a zuhanyzással és a fogmosással, illetve az antidepresszánsok rabja lett, érzelmileg és verbálisan erőszakossá vált, képtelen volt szexuális életet élni és nem volt hajlandó szeretetet, támogatást nyújtani Orianne és a közös gyermekeik számára. Collins ügyvédei szerint azonban a vádak hamisak, a volt feleség zsarolni próbálja a zenészt, hogy az hajlandó legyen fizetni neki.  

Phil Collins és Orianne Cevey 2018-ban (Fotó: John Parra/Getty Images)

„Bizonyíthatóan hamis, lényegtelen, arcátlan, botrányos és szemtelen állításokat fogalmazott meg, amelyeknek semmi közük a jelen ügy jogi követeléseihez” – nyilatkozta a sajtónak a sztár jogi képviselője, aki szerint a nő csupán be akarja sározni Phil Collins hírnevét.

Mi lett velük?

Exit mobile version