nlc.hu
Szabadidő

A szennyvíz alapján Egerben erősödhet a járvány

A szennyvíz alapján ebben a magyar városban erősödhet a járvány

Egyelten város kivételével stagnál vagy csökken a koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja a szennyvízben.

A 49. heti adatok alapján Egerben emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Heves megyei megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, bár a két városban legalább nem mértek emelkedés a múlt héten.

Koronavírus a szennyvízben

A szennyvíz alapján Egerben erősödhet a járvány (Forrás: NNK)

Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkenő, míg a többi vizsgált településen stagnáló tendenciát mértek a Covid-19 vírus örökítőanyagának mennyiségében.

Mint írják, az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top