nlc.hu
Szabadidő

Rengeteg szabályszegőt hoz az ingyenes parkolás

Sokan azt hiszik, hogy az ingyenes parkolás miatt bárhol otthagyhatják az autójukat

A járványhelyzetben bevezetett országos ingyenes parkolás sok nagyvárosban okoz gondot, mert egyre tovább kell kutatni szabad parkolóhely után. Sokan egészen megdöbbentő helyeken hagyják ott az autójukat, mert azt hiszik az ingyenesség azt is jelenti, hogy bárhol leparkolhatnak.

Korán kell indulni, és sokszor még így is több kört kell megtenni Debrecenben és Pécsett annak, aki a belvárosban vagy a vásárlási lehetőséget biztosító helyek közelében szabad parkolóhelyet szeretne találni magának. Mivel a mélygarázsokban lévő parkolókért fizetni kell, az utca pedig ingyen van, a legtöbben a felszínen vadásznak szabad parkolóhelyekre, gyakran reménytelenül. Emiatt sokan rizikózzák meg a szabálytalan parkolást, de sokan akadnak, akik teljesen félreértelmezik az új parkolási rendeletet – derül ki az ATV riportjából.

Sokan félreértelmezik az ingyenességet (fotó: MTI/Sóki Tamás)

Sokan félreértelmezik az ingyenességet (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A közterület-felügyelettől több tízezres bírságra számíthat az, aki szabálytalan helyen hagyja az autóját.

Nagyon sokan nem figyelnek arra, hogy a közúti jelzőtáblák, az útburkolati jelek, illetve a zöldfelületek védelmének érdekében szabályosan parkoljanak, tehát nem tisztelnek most már semmit. Sem az emberek, se a járdát, se a zöldfelületeket és ez problémát okoz

– mondta Märcz János, vezető a Közterület-felügyelettől.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top