nlc.hu
Szabadidő

A Központ bisztró közleménye

Központ: Határozottan állítjuk, hogy a nyitvatartással kapcsolatban mi minden szabályt betartottunk

Közleményükben azt írják, hogy a kávézó területén csak és kizárólag az ott dolgozók és az éppen elviteles terméket vásárlók tartózkodtak, ott senki nem fogyasztott, mindenki maszkot viselt.

Az nlc. is beszámolt róla, hogy péntek este 60 napra bezáratta a rendőrség a budapesti Madách téren található Központ vendéglátóhelyet, és 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombat délelőtt közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írták, hogy „több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat”.

Az nlc. érdeklődésére a BRFK sajtóügyeletes közölte: nem azzal volt a probléma, hogy szeszes itallal szolgálták ki a vendégeket, hanem hogy az üzlethelyiségbe bemehettek a vásárlók, és ott fogyasztottak. Azt is megtudtuk, hogy a rendőrség önmagában a Madách téren összegyűlt tömeg miatt nem intézkedett volna.

A vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta a rendőrség, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, valamint három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. A közleményben azt is írták, az utcáról az emberek időközben önként hazamentek. Megjegyzik, hogy a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést.

Az eseményekkel kapcsolatban a Központ is kiadott egy közleményt a Facebookon. Íme a poszt, amiből a címben már idéztünk: 

KÖZLEMÉNY A Központ állásfoglalása a 2021. Január 22-én történt 60 napos bezáratással és 500.000 forintos pénzbírsággal...

Közzétette: Központ – 2021. január 23., szombat
Rendőrök a Központ előtt

Rendőrök vonultak ki a Központhoz, 60 napra bezáratták a belvárosi vendéglátóhelyet (Fotó: Facebook/Központ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top