nlc.hu
Szabadidő

A négymillió forintos hócsata

Drága mulatság: tízezer fontos büntetést kaptak egy óriási hócsata miatt

A leedsi rendőrség nem örült annak, hogy ilyesmi miatt kell kiszabniuk büntetést, de a szabály az szabály.

Január közepén több százan gyűltek össze egy leedsi parkban hógolyózni egy 20 és egy 23 éves férfi felhívására. Az eseményről készült fotók és felvételek a közösségi média felületein terjedtek, a két férfi pedig tízezer fontos (négymillió forintos) pénzbüntetést kaptak, a jelenlegi szabályok értelmében ugyanis ekkora összeggel büntethető az, aki több mint 30 személy számára találkozót szervez. 

Egyáltalán nem szívesen adtunk ekkora büntetést ennek a két fiatal férfinak, tettükkel azonban arra bátorítottak több száz embert, hogy közel legyenek egymáshoz, ezzel jelentősen és teljesen szükségtelenül növelték a vírus terjedésének kockázatát. Ez nyilvánvalóan megsértette azokat a jogszabályokat, amelyek az emberek biztonsága érdekében születtek ezekben a kritikus időkben

– mondta Damien Miller főfelügyelő, Leeds körzeti parancsnoka.

Angliában jelenleg szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben. Az emberek saját háztartásukon kívül egyetlen személlyel találkozhatnak, kizárólag sporttevékenység céljából, írja az MTI.

Hógolyózás

Fotó: Pixabay

Ők is tilosban jártak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top