nlc.hu
Szabadidő

Macimasszázs a jegesmedve bocsoknak

Tündéri: masszázst kapnak a jegesmedvebocsok a gondozóiktól – videó

A két jegesmacit születésükkor elutasította az anyjuk, ezért gondozóiknak kell anyamedveként bánni velük. Ehhez pedig a rendszeres macimasszázs is hozzátartozik.

Négy orosz nő osztja meg egyedülálló tapasztalatait az anyamackóvá válásról az állatkerti jegesmedve kölykök életben maradásáért, mert anyjuk elutasította a frissen született macikat – írja a magyarmezogazdasag.hu.

Jegesmedve bocsok masszázst kapnak

Jegesmedve bocsok masszázst kapnak (Fotó: Youtube)

A jegesmacik tavaly év végén láttak napvilágot a Royev Ruchey állatkertben, és születésük már csak azért is különleges, mert a világon csak öt sikeres eset volt, amikor fogságban születtek jegesmedvekölykök.  A cuki bocsok a hétéves anyamedvének, a Novaja Zemlja szigetcsoportból származó Szerjozskának és a 18 éves Szedov névre hallgató hímnek a nászából születtek. A két kölyök, egy hím és egy nőstény mackó még nem kaptak nevet.

A két jegesmedve kölyök születésétől kezdve hatfős csapat – négy gondozónő és két állatorvos – éjjel-nappal dolgozik a kicsik életben tartásáért, mivel anyjuk elutasította őket. Anastasia és Olesya Sakhatskaya, Maria Moroz és Jelena Milovidova gondozók eddig óriási előrelépést tettek abban, hogy a kölykök túléljék a születésük utáni legveszélyesebb időszakot.

A csapat még az anyamedve fejését is megkísérelte, megtanítva Szerjozskát egyenesen állni és előrehajolni, miközben harapnivalókat kapott, hogy a személyzet megszerezhesse a szükséges anyatejet, de az anyamedve nem volt elég türelmes ehhez. Viszont azt megengedte, hogy vért vegyenek tőle. A vérszérumot használták a kölykök számára az első létfontosságú immunerősítéshez, amely általában az anyatejjel jár.

Akárcsak az emberi csecsemőknek, a jegesmedve kölykeinek is naponta többször is gyengéd masszázsra van szükségük, amit nagyon élveznek, és azt is, hogy a manikűr következtében lerövidülnek a körmeik.

Még több cuki medvebocs

.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top