Szabadidő

Dráma a fa tetején: medvebocsokat mentettek a magasból Tusnádfürdőn

A helyiek lélegzetvisszafojtva figyelték a mentési akciót. A két medvebocs pánikba esett, és szédítő magasságba kapaszkodott fel.
medve

Medvebocsokat mentettek, mert felmásztak egy magas fa tetejére a romániai Tusnádfürdőn. A két kicsi azért menekült oda, mert megijedtek, amikor anyjukat megtámadta egy másik medve, miközben a környéken bóklásztak, és a két felnőtt összeverekedett – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Az eset a város belterületén történt, mire azonban a rendőrök megérkeztek, a medvecsata már véget ért. Miután az összecsapásban a támadó megölte az anyamedve három bocsa közül az egyiket, az valószínűleg sokkot kapva, elpusztult kölykét magához szorítva visszafutott az erdőbe. A másik kettő viszont ott maradt a fán.

A mentési akcióban kis híján lezuhantak a körülbelül 3 hónapos bocsok, csakúgy, mint az a férfi, aki a segítségükre sietett. Végül sikerült őket lehozni, és egy állatgondozó központba szállították. Mivel ahhoz még túl fiatalok, hogy gondoskodni tudjanak magukról, egy ideig még ott is maradnak.

Az elmúlt napokban több medvét is vissza kellett kergetniTusnádfürdő utcáiról.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több medve-sztori az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top