nlc.hu
Szabadidő

Videojátékból készülő filmen dolgozik a Csernobil forgatókönyvírója

Sztárparádéval és a Csernobil írójával készül film az egyik legviccesebb videojátékból

Ha jól sikerül, nagyon erős filmélményben lesz részünk.

Még 2009-ben dobta piacra a 2K Games a Borderlands című lövöldözős szerep-kalandjátékot, amely a távoli jövőben játszódik, ahol óriási megacégek próbálják az uralmuk alá hajtani a bolygókat. Ebben a képregényszerű világban furábbnál furább figurák mászkálnak és szervezkednek. A játékban egymást érik az intelligens robotok, de akad transznemű baristából katonává avanzsáló szereplő, digitális klónok és hasonló karakterek, akik vitriolos szövegükkel teszik a Borderlands világát igazán különlegessé. A játékból 3 rész is készült, illetve nemrég piacra dobták a negyedik részt, amely afféle elősztoriként játszható.

Már ez alapján is pezsgőt bontott volna bármelyik gamer, ha megtudta volna, hogy film készül a Borderlands-ből, most azonban az Empire Online-on megjelent az is, hogy kik fognak dolgozni az egyelőre még az előkészítési fázisban lévő mozin.

A rendezői székben a színészként és rendezőként is aktív Eli Roth ül majd, ami miatt még lenne ok az aggodalomra, a korábbi rendezései ugyanis csak mérsékelt sikereket értek el. Az viszont már reménykeltő, hogy a forgatókönyvet az a Craig Mazin írja, aki 2019-ben az egész világot lenyűgözte az HBO Csernobil című sorozatának forgatókönyvírójaként. Ha ő jól végzi a dolgát, akkor a Borderlands legfontosabb része – a hangulata és az intelligens humora – bizonyára visszaköszön majd a vászonról.

Az Empire értesülései szerint pedig elég parádés szereposztás is alakul: a filmre már eddig is leszerződött az Oscar-díjas Cate Blanchett és Hollywood jelenlegi ügyeletes vicces fiúja, Kevin Hart. Most azonban a Golden Globe-díjas Jamie Lee Curtis is csatlakozott a stábhoz.

Cate Blanchett mellett Jamie Lee Curtis is beszállt a Csernobil írójának új filmjébe

Cate Blanchett a Marvel-képregények után a videojátékok világába is belekóstol (Fotó: Getty Images)

A lap információi szerint Curtis egy Tannis nevű régészt alakít majd, míg Blanchett az ő egyik ellenlábasát, Lilith-et alakítja. Hart szerepéről egyelőre nincs információ.

„Egész életemben arról álmodoztam, hogy Jamie Lee Curtisszel, ezzel a valódi ikonnal dolgozhassak, szóval nagyon izgatott vagyok, mert a humorát, a melegségét és a zsenialitását bizonyára
viszontlátjuk majd Tannis szerepében”
– lelkendezett a friss igazolásról Eli Roth.

A film forgatása még csak most kezdődik, így egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz a bemutatója, de mivel valószínűleg sok számítógépes grafikára is szükség lesz a Borderlands színes világának életre keltéséhez, nem csodálkoznánk, ha csak 2022-ben kerülne a mozikba a film.

Még több mozi az nlc-n:

  • Az Amerikába jöttem 2-től a leszbikus középkori apácákig – Ezt a 25 filmet várjuk a legjobban idén
  • Magyar szuperhősfilm készül, tudj meg mindent a Hun-ról!
  • A 87 éves Sophia Loren ismét filmet forgat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top