nlc.hu
Szabadidő

Filmek Valentin-napra

Filmek Valentin-napra pároknak – ezeket mindketten imádni fogjátok!

Fogj egy nagy, meleg plédet, kuckózz be a pároddal, és nyomd meg a play gombot! Ezek a legtutibb romantikus filmek, amik még a jeges férfiszíveket is megolvasztják!
Filmek Valentin-napra pároknak

Ha Valentin-nap, akkor a romantikus filmek sem maradhatnak ki. Pattogtassatok kukoricát, bújjatok be egy puha takaró alá, és induljon a házimozi!

Kedves John!

A film első felében úgy tűnhet, hogy egy könnyed kis Valentin-napi moziról van szó, de ahogy kezd kibontakozni a történet, sokkal mélyebbre megy, mint azt elsőre várnánk. Persze, az, hogy az egyik főszereplő Channing Tatum nekünk, nőknek már önmagában is kellő érv ahhoz, hogy megnézzük, de közel sem csak a vizuális élményért éri meg végignézni ezt a filmet.

Channing Tatum John szerepében egy katonát alakít, aki hazalátogat magányos, beteg édesapjához Dél-Karolinába. Itt ismerkedik meg a Savannah-val (Amanda Seyfried), az idealista főiskolás lánnyal, akivel egyből felfigyelnek egymásra. John szegény családból, Savannah jómódból jön, és ahogy ezt egy romantikus filmben kell, 2 varázslatos hetet töltenek együtt, és egymásba szeretnek. Ez után azonban külön kell válniuk, de vajon a gyorsan jött szerelem túléli-e a távolságot és az hétköznapi élet akadályait?

A szív hídjai

Clint Eastwood nemcsak zseniális színész, hanem nagyon jó rendező is – erre az egyik legjobb példa A szív hídjai. Nem egy átlagos, romantikus filmről van szó, de annál inkább életszagú, mégis érzelmes történet, amit felnőtt fejjel legalább egyszer látnod kell.

A történet Madison Countyban játszódik, ahol Francesca (Meryl Streep) és férje éli csendes, nagyívű érzelmektől mentes életet. Egy nap azonban – pont akkor, amikor Francesca férje és gyerekei egy távoli vásáron vannak – egy férfi kopogtat be Francescához útbaigazításért: Robert (Clint Eastwood) a National Geographic fotósa, és a Rosamunde-hidat keresi, amiről fotót kell készítenie.

A csendes kisvárosban élő, de más életről álmodó asszonyt hatalmába keríti a sármos, titokzatos férfi, az érzései miatt pedig hamar mindkettejük élete örökre megváltozik – vagy mégsem?

Szerelmünk lapjai

A Szerelmük lapjai az a film, amit egy évben legalább egyszer, Valentin-napon muszáj megnézni. Egyszerűen nem lehet megunni, mert pont arról szól, amire a legtöbben vágyunk: a mindent túlélő szerelemről és az élethosszig tartó, mély szeretetről.

Allie (Rachel MacAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesen szerettek egymásba, szó szerint első látásra. Kapcsolatuk a fiatal szerelem minden bájával együtt erősnek tűnik, de a nagy társadalmi különbség miatt a lány szülei nem támogatják őket, így végül szakítanak.

Néhány évvel később aztán újra találkoznak, és bár látszólag már mindketten tovább léptek, rájönnek, az egymás iránt érzett szerelmük még mindig tart. A történetet egy idős férfi meséli el egy idősotthonban élő idős nőnek.

Édes november

Ha ezt a filmet választjátok, biztos, hogy szükségetek lesz egy százas papírzsebkendőre. Kenau Reeves az egyik legtökéletesebb választás, ha romantikus filmekről van szó, és Charlize Theron is hozza a tőle megszokott különc formát.

Nelson egy tipikus workaholic üzletember, aki csak a munkájára tud gondolni. Sara tökéletesen az ellentéte: egy könnyed, bohókás lány, aki a mának él. A férfi egy napon összefut Sarával, akinek pikírt személyisége legalább annyira taszítja, mint vonzza.

Saráról kiderül, halálos beteg, így minden napot úgy él, mintha az utolsó lenne. Nelson beleszeret a lányba, aki azonban elhallgatja a férfi elől, hogy a románcuk maximum 1 hónapig tarthat. A lány minden hónapban más és más férfi fejét csavarja el, hogy megtanítsa őket az élet szépségeit észrevenni, majd tovább is áll. Nelson a novemberi „áldozat”.

Nem kellesz eléggé

A cím megtévesztő lehet pont Valentin-napon, de hidd el, megéri megnéznetek a pároddal. Már csak azért is, mert mindketten beleláthattok a másik nem működésébe, tipikus problémáiba, gondolataiba és vágyaiba. Nem egy olyan pillanat lesz a filmben, amikor magatokra ismerhettek, utána pedig egy pohár bor mellett megbeszélhetitek, ki, mit vont le a filmből, mint tanulság – mert van benne bőven.

A film 4 nő, Gigi, Anna, Beth és Janine történetéről szól. Anna (Scarlett Johannson) egy szingli bombázó, Beth (Jennifer Aniston) egy több éve kapcsolatban élő (a párja Ben Affleck), családra és házasságra vágyó nő, Gigi a naiv és örök romantikus, Janine pedig egy férjezett nő (a férj Bradley Cooper), akinek a kapcsolata már kihűlni látszik.

A film olyan kérdéseket boncolgat, ami sokunkat érdekel: miért nem csörren meg a telefon, melyik „jel” mit jelent az ismerkedés során, miért nem vesz feleségül az a férfi, akivel évek óta együtt vagy, és miért tesz úgy valaki, mintha kellenél, és aztán miért lép vissza?

Hangolódj tovább a Valentin-napra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top