nlc.hu
Szabadidő

Lánykérést várt, a TEK-esek jöttek a barátjáért

Lánykérésnek hitte a TEK-kommandósainak akcióját, aztán elvitték a barátját

Ez nem egy klasszikus Valentin-napi sztori...

Egy bűnszervezet vezetőjét Pest megyei luxusotthonában fogták el a TEK kommandósai. Barátnője eleinte fel sem fogta a helyzet súlyosságát, azt hitte lánykérésben lesz része.

Leánykérésnek hitte a TEK-esek akcióját

Leánykérésnek hitte a TEK-esek akcióját. Fotó: Unsplash

A valóság azonban egy kicsit más volt: milliárdos áfacsalás gyanújával vette őrizetbe a NAV annak a Budapest és Nagykanizsa környéki bűnbandának a tagjait, akik külföldről behozott használt autók kereskedelmével foglalkoztak. A költségvetésnek okozott teljes, 1,3 milliárd forintos kár megtérült.

A hálózat felszámolására a NAV nyugat-dunántúli nyomozói egy negyven helyszínt érintő kutatássorozatot szerveztek. A bizonyítékszerzésben több százan vettek részt: nyomozók, járőrök, informatikusok, valamint drog- és pénzkereső kutyák. Mivel a bűnszervezet irányítóinak többször is volt már dolga a hatóságokkal, ezért hozzájuk a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a NAV MERKUR bevetési egységei érkeztek.

A fényűző, milliárdos értékű ingatlan, ahol végül nem történt meg a várva várt romantikus lánykérés, golyóálló üvegezésével, kamerarendszerével és mozgásérzékelőivel kész erődítményként szolgált a bentlakóknak – írta meg az Uzletem.hu.

Náluk is félrement valami

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top