nlc.hu
Szabadidő

Szerencsés véletlen: repülőgép zavarta meg a napfotózást

Repülő trollkodta meg az asztrofotóst, csodálatos felvételek készültek

Szerencsés véletlennek köszönhetően készítette el élete talán legmenőbb fotóit egy kaliforniai asztrofotós.

Andrew McCarthy rengetegszer készített már felvételeket a Napról, de eddig egyszer sem sikerült olyan különleges képeket lőnie, mint pár nappal ezelőtt. Az volt a terv, hogy protuberanciákat, vagyis a napkoronában lebegő vagy mozgó, környezeténél sokkal sűrűbb és hűvösebb felhőket próbál lencsevégre kapni, és miközben a gépe éppen egy új sorozatot készített a Napról, elhaladt előtte egy repülőgép. 

Andrew McCarthy elmondta, sok fotós szokott repülőterek közelében fotózni azzal a céllal, hogy ilyen képeket készíthessen, de számára akkor is különlegesek ezek a felvételek, hiszen ő közelében nincsen repülőtér, és az elmúlt két évben egyszer sem fordult elő, hogy ilyen szerencséje lett volna. 

McCarthy az Instagram-oldalára feltöltött egy videót is, ami sokkal látványosabb, mint a képek: mivel a gép sziluettje csak akkor látszik, amikor elhalad a napkorong előtt, illetve úgy tűnhet, mintha a repülő hatására lövelne ki plazma a Naprendszerünk központi csillagának felszínéről.

A fotósnak sikerült kiderítenie, hogy a felvételek szereplő repülőgép az United Airlines egyik San Franciscóból Newarkba tartó járata volt, és azóta már felvette vele a kapcsolatot a pilóta is, mert szeretné magának kinyomtatni, és emlékként megőrizni a képeket. 

(via Unilad)

Napnyugta

Fotó: Alexas_Fotos/Pixabay

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több photobomb:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top