nlc.hu
Szabadidő

Szlávik János véleménye a járvány harmadik hullámáról

Szlávik János: „Inkább őszre teszem a nyitást, még nem vennék repülőjegyet nyárra”

Bár Szlávik János bízott benne, hogy nyárra rendben leszünk, most teljesen el van bizonytalanodva az aggasztó tendencia miatt.

Dr. Szlávik János infektológus főorvost vakcina és utazás témában kérdezték a Weco-Travel webináriumán, de szóba került az ő beoltása, illetve a vakcinák közötti különbségek és az ezekkel kapcsolatos aggodalmak is – írja a Napi.hu. Szlávik kifejtette, bár bízott benne, hogy nyárra rendben leszünk, most teljesen el van bizonytalanodva, inkább őszre tenné a nyitást, és nem venne repülőjegyet nyárra.

Szlávik Jánost aggasztja a harmadik hullám

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Szlávikot Pfizer-vakcinával immunizálták, amit fantasztikus oltásnak nevezett, ami erős immunválaszt vált ki nagyon pici antigénnel. Hozzátette, mindegyik vakcina jó arra, ami a legfontosabb, hogy ha az ember meg is fertőződik, ne kerüljön kórházba és ne haljon bele a betegségbe. Sem az orosz, sem a kínai vakcina miatt nincs ok aggodalomra – mondta Szlávik, a Szputnyikot az előzetes eredmények alapján engedélyezték, a kínai pedig hagyományos, évtizedes technológia, amiről úgy vélte, ha meglesz a szerinte még senki által nem látott dokumentáció, és bevizsgálják, jól használható lesz.

Aggasztónak nevezte viszont a mutánsokat, különösen a dél-afrikai és a brazil variánst, ami miatt mindenkit gyorsan be kellene oltani. Szlávik szerint nemsokára oltásbőség lesz, azonban egyelőre nem ott tartunk, pedig a harmadik hullám miatt fel kellene gyorsítani a folyamatot, és enélkül nem is utazhatunk – tette hozzá az orvos.

Szlávik nagyon erőseknek érzi az oltásellenes hangokat, jelenleg a lakosság 40-50 százaléka oltatna a szükséges 60-70 százalék helyett.

Kérdésre válaszolva igazat adott a vendéglátósoknak a nyitással kapcsolatban, szerinte megoldható lenne a távolságtartás és fertőzés megakadályozása működő egységekben is, ám ezek egészségpolitikai döntések – mondta.

Szlávik már többször kifejtette véleményét az oltásról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top