nlc.hu
Szabadidő

Új döntés várható a tokiói olimpiáról

Külföldi nézők nélkül rendezhetik meg a tokiói olimpiát

Az illetékesek még márciusban döntenek arról, hogy lesz-e ilyen jellegű korlátozás.

A japán kormány a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából azt tervezi, hogy nem enged majd be külföldi nézőket a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia eseményeire. A Mainicsi című napilap írt erről szerdán, hozzátéve, hogy a nézők beengedéséről hamarosan végleges döntés születik, Hasimonto Szeiko, a szervezőbizottság új elnöke jelezte, ő azt szeretné, ha az állásfoglalás március 25-ig, az olimpiai láng váltófutásának kezdetéig elkészülne 

Az újság a cikkében több meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, a kormányzat arról is tovább gondolkodik, hogy a japán nézőket beengedje-e majd a versenyhelyszínekre, és ha igen, mekkora létszámban, írja az MTI.

A Jomiuri című napilap szerdán közölt közvélemény-kutatásának eredményei szerint a japánok 91 százaléka azon a véleményen van, hogy ha meg is rendezik a nyáron a tokiói olimpiát, a nézők legfeljebb korlátozott számban legyenek jelen, vagy minden versenyt zárt kapuk mögött tartsanak meg. És bár a válaszadók 70 százaléka még mindig az olimpiarendezés mellett van, 58 százalékuk szerint nem az idei esztendőben kellene megtartani a játékokat Tokióban. A korábbi közvélemény-kutatások során ennél 20 százalékkal többen ellenezték az idén nyári rendezést.

A tokiói játékokat tavaly a koronavírus-járvány miatt halasztották el egy évvel, és a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig a paralimpia következik.

Két védőmaszkos nő megy a tokiói nyári olimpiát hirdető plakát előtt a japán fővárosban 2021. február 17-én. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, de a legfrissebb közvéleménykutatások szerint a lakosság 80 százaléka vagy tovább halasztaná vagy meg sem rendezné az olimpiát.

Két védőmaszkos nő megy a tokiói nyári olimpiát hirdető plakát előtt a japán fővárosban 2021. február 17-én. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, de a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a lakosság 80 százaléka vagy tovább halasztaná vagy meg sem rendezné az olimpiát (Fotó: MTI / AP / Szaszahara Kodzsi)

Még több hír a tokiói olimpiáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top