nlc.hu
Szabadidő

El tudnál húzni egy 40 tonnás repülőgépet?

Két nő döntötte meg a repülőgéphúzás világrekordját

Óvatos becslés szerint is 42 tonnát mozgattak meg.

Két nő, pontosabban egy házaspár döntötte meg a repülőgéphúzás Guinness-rekordját – írja az UPI.com. A lap értesülései szerint az 52 éves Sue Thomas-Franklin és felesége, a 42 éves Sam Taylor 37,63 miásodperc alatt teljesítette az előírt távot.

A vállalkozó kedvű pár egy Airbus A320 típusú repülőgépet nem egészen 38 másodperc alatt húzta el 20 méterre a kiindulási ponttól. Az Airlines-Inform weboldal adatai szerint ez a repülőgép típus üresen is 42,1 tonnát nyom, maximális felszállási súlya pedig a 78 tonnát is elérheti.

A két nőtől eddig sem álltak távol a hasonló kihívások: Thomas-Franklin összesen 11 rekordot döntött már meg, a súlyemelés kategóriájában, míg felesége 2019-ben második helyezett lett Európa legerősebb nőinek versenyén.

Két nő döntötte meg a repülőgéphúzás Guinness rekordját

Egy ilyen Airbus A320-as repülőgépet húztak el, rekordidő alatt (Fotó: Getty Images)

Taylor a District News-nak nyilatkozva elárulta, hogy még két éve egy utazásuk alkalmával jutott eszébe, hogy szívesen lenne az első walesi nő, aki megdönti a repülőgéphúzás rekordját, idővel azonban feledésbe merült a dolog. Most egyenese a Guinness Rekordok Könyve szerkesztősége kereste meg őket, hogy elvállalnák-e a kihívást.

Még több rekord az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top