nlc.hu
Szabadidő

Tavaszi időjárás

Már csak néhány napot kell kibírni, és jön az igazi tavasz

A jövő hét közepéig még a megszokottnál hűvösebb időjárás várható, után kezdődik a felmelegedés.
Tavaszi napsütés

Egyelőre nem akar megérkezni a tavasz, az előrejelzések szerint még a jövő hét közepéig nem lesz számottevő változás az időjárásunkban. Csütörtöktől-péntektől várható, hogy erősödni fog a nappali felmelegedés.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütés várható, de délutánra nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Északnyugaton és északon élénk lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Napközben 3 és 9 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn a napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet, főként az Alföldön, a középső és déli tájakon elszórtan egy-egy zápor, hózápor kialakulhat. Erős, nyugaton és északkeleten viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Hajnalban -6, +2 fok várható, majd délutánra 5-10 fokig melegszik a levegő.

Kedden a napos-gomolyfelhős időben számottevő csapadék nem várható. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A fagyos reggelt követőn délután 7-11 fokra van kilátás.

Szerdán keleten napos, máshol közepesen, erősen felhős időre számíthatunk, de csak néhol alakulhat ki átmenetileg futó zápor, esetleg hózápor. Az élénk, erős északias szélben 7 és 11 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön változóan felhős-napos, száraz idő valószínű. Keleten még élénk lehet az északias szél. Enyhülés kezdődik, napközben már 9-14 fokra számíthatunk.

(Időkép, Met.hu)

(Kiemelt kép: Pexels/Hrvoje Abraham Milićević)

Tavaszi időjárás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top