nlc.hu
Szabadidő

Félmillió fontot gyűjtött sátorozással ez a brit kamasz

Hétköznapi hős: félmillió fontot gyűjtött össze azzal, hogy egy éve a kertben sátorozik

Eredetileg 100 font volt a cél, de ennek a sokszorosa gyűlt össze, és a kitartó kamasz egyelőre nem tervezi, hogy elhagyná a kertben felállított sátrát.

Egy brit kiskamasz, Max Woosey 2020. március végén, pár nappal azután, hogy Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt bevezették a kijárási korlátozást, kiköltözött a kertbe sátorozni, majd adománygyűjtő oldalt is indított, hogy az így befolyt összeggel a North Devon Hospice-t támogassa. A fiúnak azért esett erre az intézményre a választása, mert itt ápolták az egyik szomszédjukat, mielőtt tavaly februárban elhunyt, illetve korábban a férfi feleségéről is ők gondoskodtak.

Azóta eltelt egy év, Max Woosey igazán büszke lehet magára, ugyanis eddig 500 ezer font (több mint 213 millió forint) gyűlt össze, de egyelőre nem tervezi, hogy lefújja a jótékonysági akciót, ugyanis szeretné megduplázni ezt az összeget, írja a Sun.

A szülők természetesen nagyon büszkék fiukra, akihez a hétvégén az egyéves évforduló alkalmából világszerte több száz fiatal csatlakozott. „Egyelőre nem költözök vissza a házba, de jó lenne egy kicsit kimozdulni a kertből, és új kalandokat keresni, ha majd erre lesz lehetőség” – mesélt jövőbeli terveiről Max.

Max Woosey

Max Woosey egy év alatt 500 ezer fontot gyűjtött a North Devon Hospice-nak (Fotó: Sun/News Licensing/Profimedia)

Hétköznapi hősök: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top