nlc.hu
Meghitt percek

Közüzemi számlákat fizet ki idegeneknek egy férfi

114 idegennek fizette ki késedelmes közüzemi számláját egy férfi

A nagylelkű férfi maga is volt már szorult helyzetben, amikor kikapcsolták nála a gázt. Együttérzése ebből táplálkozik.

Egy floridai férfi, cégvezető, Michael Esmond nagylelkűségével a helyi lapok címoldalára került. Tavaly a férfi 36 háztartásnak nyújtott segítséget azzal, hogy 4600 dollárt fizetett ki lejárt közüzemi számlák fedezésére, nehogy a családok az ünnepek alatt alapvető szükségletek nélkül maradjanak. Mivel a járvány még mindig tombol (ráadásul Floridában egy nagyobb hurrikán is felforgatta a családok életét), Michael úgy döntött, megismétli jótékonysági gesztusát: ezúttal összesen 7615 dolláros adományt (2,2 millió forint) oszt szét 114 háztartás között.

Michael Esmond maga is tudja, milyen nélkülözni

Michael Esmond (Fotó: Facebook)

„Ez az év számomra sokkal jelentéssel telibb, mint a tavalyi. Idén sokan váltak munkanélkülivé és maradtak otthon. Nemcsak a járvány, Sally hurrikán is elég sok embernek kárt okozott” – mondta el a férfi.

Esmond nagylelkűsége bizonyára sok család válláról veszi most le a terhet az ünnepi szezonban, és remélhetőleg másokat is a jótékonykodásra ösztönöz. A férfi együttérzése abból fakad, hogy ő is megélt nehéz időket, amikor gondjai voltak a számlák fizetésével és három lánya nevelésével. Házában elzárták a gázt, nem tudtak mivel fűteni.

(via)

Még több szívet melengető történet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top