Trend

6 milliót gyűjtött egy amerikai gyerekkórháznak a hétéves kislány

Hayley eredetileg 200 dollárral szerette volna támogatni a chicagói gyerekkórházat. Végül 100-szor ennyi pénzt gyűjtött karkötőivel.

Hayley Orlinsky nevét hamarosan az egész világ megtanulja majd, ugyanis ő az a hétéves amerikai kislány, aki néhány egyszerű gumikarkötővel több mint 20 ezer dollárt (átszámítva közel 6 millió forintot) gyűjtött az otthonához közeli gyerekkórháznak.

Ahogy a LadBible cikkéből kiderül, Hayley eredetileg 200 dollárt tervezett adományozni a chicagói Ann and Robert H Lurie gyerekkórháznak. A kezdet kezdetén azt is kikötötte, a kórház adományát kizárólag a koronavírus ellen hatékony védőfelszerelésre költheti. Álmában se gondolta volna, hogy végül a tervezett összeg 100-szorosát adhatja majd át a kórháznak.

6 milliót gyűjtött egy amerikai gyerekkórháznak, pedig csak 7 éves.

6 milliót gyűjtött egy amerikai gyerekkórháznak, pedig csak 7 éves. Kép forrása: LadBible

Pedig így történt. A karkötőzés, ami kezdetben egyemberes munkának tűnt, hamar annyira népszerű lett, hogy Hayley-nek segítségre lett szüksége. Jöttek is a barátnői, akiket még nyáron, egy közös táborozás során ismert meg. A kislány édesanyja, Lori elmondta, nagyon büszke rá, hogy lánya ennyire jószívű. „Jó tudni, hogy mikor az általunk ismert világ szép lassan darabokra hullik, a világ minden tájáról előrelépnek a jószívű emberek és segítenek.”

Az anya azt is hozzátette, kislánya a bizonyíték rá, hogy ha a nehéz helyzetben mind összefogunk, nincs olyan helyzet, amit együttes erővel ne győzhetnénk le.

Olvass még többet jótékony gyerekekről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top