Család

Több millió fontot gyűjtött a brit orvosoknak a 99 éves veterán

A küldetést sikeresen teljesítette, de azóta sem állt le, folytatja a gyűjtést a közel 100 éves veterán katona.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak, az NHS-nek akart pénzt gyűjteni a 99 éves Tom Moore a koronavírus elleni küzdelemre – írja az Index. A veterán katona április 30-i századik születésnapjáig gondolta összegyűjteni az adományokat, méghozzá azzal, hogy az udvarán száz kört sétál le, járókeret segítségével. Az akció azonban annyira jól sikerült, hogy az eredeti összeget alaposan felülmúlva, több mint ötmillió fontot sikerült szereznie az adakozóktól.

Tom Moore két hét múlva ünnepli századik születésnapját (Fotó: Just Giving)

Tom Moore két hét múlva ünnepli századik születésnapját (Fotó: Just Giving)

A századosi rangot viselő Moore 25 méteres köröket írt le háza udvarán, a kitűzött száz fordulóval valószínűleg csütörtökön végez majd. Az örömteli eredményt látva azonban úgy döntött, nem áll le és további száz körrel támogatja majd a brit egészségügyi dolgozókat. 

Az egykor Indiában és Mianmarban állomásozó katona a Just Giving közösségi adománygyűjtő oldalon folytatja az akcióját, amelyhez bárki csatlakozhat. Eddig több mint 250 ezren adakoztak a nemes cél érdekében.

További híreink jótékonysággal kapcsolatban:

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top